Menu

Help jij Globe Aroma?

Globe Aroma is een artistieke werk- en ontmoetingsplek waar we ruimte, tijd en creatieve ondersteuning aan nieuwkomers bieden. Aan de hand van culturele en artistieke uitwisseling proberen we de wereld op zachte wijze te veranderen. Onze werking bestaat uit een atelier waar kunstenaars aan hun artistieke praktijk werken, uit het opzetten van participatieve workshops en co-creatieprojecten én uit het organiseren van culturele uitstappen in Brussel en Vlaanderen.

We ontvangen kunstenaars - vluchtelingen, asielzoekers, mensen zonder vaste verblijfplaats - met uiteenlopende noden en vragen. Een laagdrempelig, duidelijk en warm onthaal in ons kunstenhuis in het hart van Brussel is essentieel voor de werking.

De uitdaging voor de kunststudent(en) is om het gebouw van Globe Aroma architecturaal en vanuit social design als een safe space te herdenken en daarbij de creatievelingen die ons huis regelmatig bezoeken en/of gebruiken te betrekken.

De uitdagingen

We willen de verschillende bezoekers van Globe Aroma wegwijs maken over de missie en de mogelijkheden van ons huis. Onze bezoekers zijn nieuwkomers, vluchtelingen, asielzoekers, maar ook organisaties, beleidsmakers, nieuwsgierige en toevallige passanten die naar Globe Aroma stappen met een concrete vraag of een (vaag) idee of goesting om mee te stappen in een nieuw project.

Hoe geef je visueel en architecturaal vorm aan onze werking, zodat alle bezoekers direct hun weg vinden? Kunnen we werken met verschillende zones in ons gebouw (een zone om koffie te drinken, te vergaderen, te repeteren, te schilderen, workshops te organiseren)? Hoe laat je bezoekers hun pad uitstippelen door ons gebouw (cfr. gekleurde lijnen op de grond van ziekenhuizen)?
Hoe kan ‘aankomstinfrastructuur’ verwelkomend zijn? Hoe spelen we architecturaal in op het idee dat we een semi-publieke ruimte zijn?
Hoe we ons gebouw gebruiken, bepalen we samen mét de gebruikers.

Wij zoeken studenten/onderzoekers/alumni die connecties hebben met social design, zonering van architecturale ruimtes (publieke of semi-publieke ruimte), social-political arts,...

Doelgroep

Nieuwkomers, vluchtelingen, asielzoekers, mensen zonder vaste verblijfplaats.

de organisatie

Globe Aroma Moutstraat 26 1000 Brussel www.globearoma.be

Contactpersoon

An Vandermeulen an@globearoma.be 0474 64 57 78

Interesse?

Neem dan contact op met An Vandermeulen van Globe Aroma.