Menu

Help jij Samenlevingsopbouw Brussel?

SwotMobiel is een solidair mobiel woonproject voor en door een groep van 8 thuisloze mannen in Brussel, dat inzet op het creëren van een alternatief woonmodel: op een braakliggend terrein in Brussel worden samen met de toekomstige bewoners 8 mobiele woonunits opgebouwd rond een collectieve ruimte. Doorheen het hele project staat het co-creatieproces centraal, en werken bewoners, begeleiders, architecten, studenten, interieurvormgevers én buurtbewoners nauw samen.

Voor dit project zoeken we 2 creatievelingen met een bepaalde expertise:
- Op zeer korte termijn (november 2018) zoeken we iemand met een achtergrond in de architectuur of interieurdesign die handig is in het bouwen van maquettes of kijkdozen. Voor elk van onze toekomstige bewoners willen we immers een 3D-voorstelling maken van hun toekomstige woning en de gewenste interieurinrichting. Aan de hand van reeds gemaakte moodboards en eventueel een individueel gesprek met elke bewoner, moet je in staat zijn een simpele maar correcte maquette te in elkaar te steken. De maquettes zullen gekoppeld worden aan audioverhalen waarin de bewoners vertellen over hun huidige woonsituatie.

- Op langere termijn en voor een bredere opdracht zoeken we een webdesigner/grafisch vormgever die een online toolbox kan creëren waarin de gebruikte methodes en verkregen inzichten uit het project op een interactieve manier worden weergegeven op een manier die makkelijk hanteerbaar is voor een breed publiek. De inhoud voor de toolbox wordt door onze medewerkers geleverd, maar de vertaling ervan naar een online visueel en interactief format zou jouw opdracht zijn!

De uitdagingen

Hoe communiceer je op een aantrekkelijke maar ook volledige manier over een project dat een zeer ingewikkelde problematiek aankaart? Hoe visualiseer je de getuigenissen en persoonlijke situatie van thuislozen op een respectvolle manier terwijl je weet dat er sowieso erg veel negatieve vooroordelen bestaan? Hoe kan je deze mensen ook actief betrekken bij de communicatie over en de documentatie van het project? En hoe laat je ook een tastbaar spoor achter dat het doorlopen projecttraject presenteert, zodat verkregen inzichten, succesvolle methodes maar ook mislukte pogingen niet verloren gaan voor toekomstige initiatieven die gelijkaardige stappen willen ondernemen? Om op deze vragen een antwoord te vinden, werken we graag samen met zo veel mogelijk creatieve geesten met verschillende profielen!

Doelgroep

thuislozen (eigen keuze)

de organisatie

Samenlevingsopbouw Brussel Henegouwenkaai 29 1080 Sint-Jans-Molenbeek https://samenlevingsopbouwbrussel.be/wat-doen-we/projecten/swotmobiel/

Contactpersoon

hanna clarys hanna.clarys@samenlevingsopbouw.be 0489073528

Interesse?

Neem dan contact op met hanna clarys van Samenlevingsopbouw Brussel.