Menu

Help jij Samenlevingsopbouw Brussel?

Betaalbaar wonen wordt voor veel Brusselaars steeds moeilijker, en tegelijkertijd staan er vele vierkante meters gebouw gewoon leeg. Daarom ontwikkelden wij de WoonBox, een set van een aantal standaardpanelen die op enkele dagen tijd tot een 1-, 2- of 3-kamerwoning kan omgevormd worden, en geplaatst wordt in een leegstaand kantoorgebouw. Zo kunnen families met een laag inkomen gedurende een aantal jaar kwalitatief en goedkoop wonen, en worden zij tegelijkertijd begeleid richting een stabielere huisvesting.

Voor dit project zoeken wij een student architectuur, urbanisme, technisch tekenaar, of... die de WoonBox virtueel op verschillende mogelijke locaties kan visualiseren, en zo een portfolio kan creëren met 2D-simulaties en technische tekeningen.

Ben jij zo iemand? Laat het ons snel weten!

De uitdagingen

Al meer dan dertig jaar neemt Samenlevingsopbouw Brussel het op voor minder gegoede Brusselaars en hun recht op de stad. Opbouwwerkers werken samen met maatschappelijk kwetsbare groepen aan de verbetering van hun leef- en woonsituatie. We ondersteunen mensen door ze samen te brengen en door ze gemeenschappelijk, stap voor stap, te organiseren. Wat de mensen zelf weten en kunnen is het vertrekpunt.

De WoonBox zit nog in de constructiefase, en we zoeken naarstig naar ruimte waarin we het pilootproject echt kunnen opstarten. Het is moeilijk de diverse mogelijkheden rond locatie, opstelling, techniek, etc. te visualiseren en te communiceren naar het grotere publiek, terwijl dat net is wat we nu nodig hebben.

Doelgroep

Mensen in armoede -

de organisatie

Samenlevingsopbouw Brussel Henegouwenkaai 29 1080 Sint-Jans-Molenbeek https://samenlevingsopbouwbrussel.be/wat-doen-we/projecten/woonbox/

Contactpersoon

Hanna Clarys hanna.clarys@samenlevingsopbouw.be 0489073528

Interesse?

Neem dan contact op met Hanna Clarys van Samenlevingsopbouw Brussel.