Menu

Help jij ’t Vooruitzicht ?

Forward - muzikaal participatieproject met en door mensen met een psychische kwetsbaarheid
't Vooruitzicht is een cliënt gestuurd ontmoetingscentrum, uitnodigend en laagdrempelig waar bezoekers vrijwillig, zonder enige verplichting deelnemen aan diverse activiteiten. Onze bezoekers zijn mensen met psychische gezondheidsproblemen vanuit de ruime regio Geel.
Het ontmoetingscentrum wil een stimulerende uitvalsbasis of springplank naar andere activiteiten in de maatschappij. Aan de hand van projectmatige samenwerkingen en participatieve projecten zoeken we naar competenties bij onze cliënten. Door co-creatie bieden we cliënten de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en perspectieven om deze verder te ontwikkelen.
Na enkele succesvolle theater- en kunstprojecten willen we de muzikale talenten ontdekken en een stap vooruit (forward ) laten zetten in hun muzikale en persoonlijke ontwikkeling.

De uitdagingen

- de selectie en het samenbrengen van de deelnemers (wie is de geschikte kandidaat en is het project voor hem of haar haalbaar op financieel, logistiek en psychisch vlak)
- het komen tot een participatief karakter (op welke manier kan de inspraak en de co-creatie het meest renderen)
- het komen tot een gedragen eindresultaat met een duurzaam effect (wat wil je bereiken, hoe kan de deelnemer de opgedane competenties verder meenemen en consolideren binnen andere levensdomeinen).
- het zoeken van een partner voor logistieke ondersteuning (bv. instrumenten)

Doelgroep

Mensen met een beperking - Kwetsbare ouderen - Mensen met psychische gezondheidsproblemen -

de organisatie

’t Vooruitzicht Stelenseweg 19 2440 Geel www.tvooruitzicht.com

Contactpersoon

Joëlle Vekemans joelle.vekemans@opzgeel.be 0490660956

Interesse?

Neem dan contact op met Joëlle Vekemans van ’t Vooruitzicht .