Menu

Help jij Ziekenhuisnetwerk Antwerpen Hoge Beuken ?

De afdeling neurologie van ZNA Hoge Beuken is een van de 6 pilootprojecten die werden geselecteerd om met de hulp van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen het referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met dementie te vertalen naar de praktijk. We worden daarbij o.a uitgedaagd om een (ziekenhuis)omgeving te creëren die aangenaam is en een gevoel van veiligheid biedt met activiteiten waarbij patiënten worden aangesproken op hun mogelijkheden.

Beeldende kunst kan hiertoe bijdragen. Daarom zoeken we een creatieve enthousiasteling om met onze patiënten aan de slag te gaan. Niet alleen willen we zo onze patiënten creatief uitdagen en stimuleren. De werken worden ook tentoongesteld. Zo krijgen familie en buurtbewoners de kans om onze patiënten en werking te leren kennen. De werken krijgen een plaats in de gemeenschappelijke verblijfsruimte waardoor deze visueel interessant en uitdagend wordt.

De uitdagingen

De grootste uitdaging is het enthousiasmeren en stimuleren van personen met verschillende vormen van dementie, variërend van een milde tot een reeds gevorderd dementieel beeld.
Affiniteit met onze doelgroep is uiteraard wenselijk en we voorzien ondersteuning van de kunstenaar door onze zorgverleners.

Doelgroep

Mensen met een beperking - Kwetsbare ouderen -

de organisatie

Ziekenhuisnetwerk Antwerpen Hoge Beuken Cdt Weynsstraat 165 2660 Hoboken www.zna.be

Contactpersoon

Nore Somers nore.somers@zna.be 038309641

Interesse?

Neem dan contact op met Nore Somers van Ziekenhuisnetwerk Antwerpen Hoge Beuken .