Menu

Help jij DOEK vzw?

Het textielplatform DOEK is facilitator, ontwikkelaar, incubator, en connector en aanstoker voor artistieke, educatieve, experimentele, innovatieve en social-design processen, projecten, concepten en methodieken waarin maatschappelijke verandering en textiel de rode draad vormen. Textiel staat bij DOEK als materiaal an sich centraal, als een venster naar anderen. Textiel in al zijn vormen speelt immers een rol in ieders leven, want iedereen heeft een connectie met textiel. Zo is er een connectie met duurzaamheid, identiteit en emotionele waarden.Textiel leeft en schrijft een geschiedenis van sporen. Verhalen zijn ook de ideale manier om contact te maken, mensen te raken, en de samenhorigheid te vergroten. Verhalen raken ons en geven betekenis.
Vanuit deze gedachte werken we rond een aantal methodes en processen. Elk project en elke actie bij DOEK ontstaat steeds vanuit een ontmoeting. In deze ontmoeting streven we steeds naar gelijkwaardigheid en wederkerigheid, twee waarden die fundamenteel zijn in alles wat we doen.

De uitdagingen

DOEK biedt een spiegel voor de hedendaagse maatschappelijke context. Het artistieke staat niet enkel centraal als een artistieke vertaling en expressie van wat er maatschappelijk gebeurt, maar zet ook aan tot engagement en reflectie.

Doelgroep

Meerstemmige geëngageerde community van ontwerpers, kunstenaars, ambachtslui, makers en onderzoekers (eigen keuze)

de organisatie

DOEK vzw mortselsesteenweg 180 2100 Deurne www.doek-vzw.com

Contactpersoon

Lies van assche lies@doek-vzw.com 0477931865

Interesse?

Neem dan contact op met Lies van assche van DOEK vzw.