Menu

Evenementen

SAVE THE DATE voor de MENTOR TALKS

Op 14 november 2019 brengen we studenten, kunstenaars, docenten en organisaties samen tijdens MENTOR TALKS, het nieuwe netwerkevent van Arts in Society Award. Verwacht je aan een dynamische en inspirerende avond waar iedereen elkaars mentor is. Je keert naar huis met een rugzak vol tips, actieplannen voor participatieve kunstpraktijken en vooral veel goesting!

Inschrijven is GRATIS en kan vanaf september 2019. Vanaf september kan je hier ook het programma lezen.

Andere Evenementen

+
22 juni 2019 -

Wachtgeluiden

Misja Nolet en Sascha Bornkamp werkten met vrouwelijke nieuwkomers in Antwerpen rond liederen uit hun thuislanden. Het resultaat is een muzikaal verslag van een reeks ontmoetingen tussen vrouwenstemmen van over heel de wereld. Een zoektocht van de makers naar alternatieve vormen van verwantschap. Een slaapliedje van een moeder aan haar kind. Een verhaal over naar bed moeten gaan en op moeten staan. Over luisteren in het donker. Over wachten, alsmaar wachten en uit heimwee, verveling of noodzaak beginnen te zingen.

Misja Nolet en Sascha Bornkamp zijn laureaten van Arts in Society Award 2019 en maken Wachtgeluiden in het kader van de Specifieke Lerarenopleiding Drama aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen ism Wilde Raven, Rode Kruis Vlaanderen en Musica - Impulscentrum voor Muziek.

Welkom op 22 juni om 16u in de Singel.

deSingel Internationale Kunstcampus, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
+
22 mei 2019 -

Netwerkmoment Who Cares

Tijdens Caring=Sharing opent Schouwburg Kortrijk zijn deuren om organisaties/artiesten te ontvangen die thematisch werken rond 'zorg' met cultuur als hefboom. 

Deze ontmoetingsdag is gratis, inschrijven kan bij ytse.detavernier@kortrijk.be 
 

Schouwburg Kortrijk, Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk
+
22 mei 2019 -

Roadtrip cultuureducatie lente 2019

Cultuureducatie is overal: binnen de kunsten, erfgoed maar ook bij jeugdwerk, welzijn, ondernemerschap,... In al haar diversiteit kan cultuureducatie verbindingen leggen. Tussen mensen en tussen sectoren. Tussen publieken en tussen professionelen, hoe divers ze ook zijn. De formule is eenvoudig: een reeks van tien korte evenementen:

  • woensdag 22 mei - Mooss, AmuseeVous & BAZART - Inspiratie uit de praktijk: inclusie en participatie in het Van Abbemuseum. - Leuven
  • maandag 27 mei - Schouwburg Kortrijk - Cultuureducatie voor kinderen en jongeren in een stedelijke context - Kortrijk
  • maandag 27 mei - Werkplaats Immaterieel erfgoed - Imagine IC. Een laboratorium voor participatief verzamelen en documenteren van het dagelijks leven in de stad. - Brussel
  • dinsdag 4 juni - Villa Basta - Van Dramadriehoek naar Succesdriehoek: jeugdwerk en cultuureducatie. - Hasselt
  • woensdag 5 juni - De Veerman - Maak De Stad - participatie & coöperatie van publieke ruimteontwikkeling - Antwerpen
  • donderdag 6 juni - Artforum - Hoe zet kunsteductief werk jongeren in kwetsbare situaties in beweging? - Wezemaal
  • donderdag 6 juni - Lasso - pARTicipe! Inspiratiedag rond kinderen, tieners en culutuur - Brussel 
  • zaterdag 8 juni - Kunstenplatform WARP - Verbindingen tussen straathoekwerk en cultuureducatie. - Sint-Niklaas
  • zaterdag 15 juni - Antwerp Powered By Creatives - Turnhout
  • dinsdag 18 juni - Vlaamse Ouderenraad - Inspiratiedag cultuureducatie en ouderen - Brussel
Diverse locaties in Brussel en Vlaanderen
+
17 mei 2019 -

The Wasp and the Weather

The Wasp and the Weather is an exhibition of archival documents presented by artist Robin Vanbesien (laureate Arts in Society Award 2019) as part of Contour Biennale 9. The Wasp and the Weather takes a closer look at a collection of poems by youngsters from Rzoezie (Arabic word for wasp), a former youth centre (1978-2006) in Mechelen (Belgium), which was founded and self-organized by youngsters of Moroccan and Amazigh descent.

nona arts centre | golden hall Begijnenenstraat 27 2800 Mechelen
+
17 mei 2019 -

The Wasp and the Weather | Poetry Walk

The Wasp and the Weather | Poetry Walk is a poetry walk through Mechelen organized by artist Robin Vanbesien, laureate Arts in Society Award 2019. The project takes a closer look at a collection of poems by youngsters from Rzoezie (Arabic word for wasp), a former youth centre (1978-2006) in Mechelen (Belgium), which was founded and self-organized by youngsters of Moroccan and Amazigh descent.

nona arts centre | old hall Begijnenstraat 19 2800 Mechelen (B)
+
8 mei 2019 -

My Future, Our Society

My Future, Our Society wil jonge mensen opnieuw verzoenen met sociaal engagement. Op 8 mei 2019 organiseert de Stichting P&V om 10u een conferentie in BOZAR te Brussel die haar uitgebreid onderzoeks- en actieprogramma rond collectieve actie van jongeren afsluit.

BOZAR te Brussel
+
8 mei 2019 -

De Boekenplank

Sofie De Cleene en Maïté De Bièvre (KASK) ism De Klik. Via workshops maakten zij Zinnes en publicaties met gedichten samen met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Hun werk is ook te zien op het festival Les VoiZines te Kunsthal Gent op 11 en 12 mei.

De Klik, Hundelgemsesteenweg 270, 9820 Merelbeke
+
27 april 2019 -

BRUUT - inclusief theateratelier Het Scheldeoffensief (16+)

BRUUT is een inclusief theateratelier van Het Scheldeoffensief waarbij mensen met en zonder beperking samenkomen om theater te spelen. Begeleid door theatermakers Frank Dierens en Sari Veroustraete (laureaat AISA 2019) ga je samen op zoek naar wat theater kan betekenen. Theaterervaring of techniek is niet vereist, wel veel goesting om theater te spelen in een inclusieve context.
 

Cultuurcentrum Nova Molenstraat 2b, 9230 Wetteren
+
26 april 2019 -

BXLMAKERS: Cinemaximiliaan

De studenten van de filmopleiding van Sint-Lukas werkten i.h.k.v. Arts in Society Award o.l.v. docent en documentairemaker Sofie Benoot met de Brusselse sociaal-culturele organisatie Cinemaximiliaan (winnaar van de Vlaamse Cultuurprijs 2015). Het resultaat van de workshops en debatten is te zien op 26 april 2019. Dan is er een toonmoment voor een breed publiek.

Cinema Galeries, Galerie de la Reine 26, 1000 Brussels
+
20 april 2019 -

BRUUT

Voor Arts in Society Award 2019 slaan Sari Veroustraete (KASK & Conservatorium / School of Arts HoGent) en Het Scheldeoffensief de handen in elkaar met BRUUT, een inclusief theateratelier waarbij mensen met en zonder beperking samenkomen om theater te spelen. Theaterervaring is niet vereist, wie zin heeft om te spelen in een inclusieve context is welkom!

GC De Kluize, Sportstraat 3, 9860 Oosterzele
+
14 april 2019 -

Tariki

Samen met een groep anderstaligen en nieuwkomers gingen laureaten van Arts in Society Award 2018-2019 Margot Joubard en Jef Callebaut (conservatorium Antwerpen) muzikaal aan de slag. Ze onderzochten de mogelijkheden van muziek als universele taal via improvisatie ism. vzw ZING ZANG ZONG.

Kom kijken en luisteren naar het resultaat van dit project op 14 april om 14u30 in OC Nova te Antwerpen.

OC Nova, Schijfstraat 105, 2020 Antwerpen
+
18 december 2018

Conflict Matters in Arts & Culture

Vanuit het idee ‘Conflict Matters’ omarmen en organiseren we in dit seminarie de discussie, het debat en het meningsverschil over dekolonisering en democratisering van de kunsten.

Conflict Matters in Arts & Culture is een initiatief van Fameus en kunstZ in samenwerking met Demos, Evens Foundation, Kif Kif en Universiteit Antwerpen.
Voor cultuurprofessionals, studenten, kunstenaars, lokaal cultuurbeleid, museummedewerkers en andere geïnteresseerden...
Inschrijven: online via https://www.fameus.be/conflict-matters 

Seminarieruimte UA, Klooster van de Grauwzusters, Lange Sint-Annastraat 7, 2000 Antwerpen
+
20 oktober 2018

Boekvoorstelling 'Kijk' van Anyuta Wiazemsky, laureaat AISA 2017-2018

Anyuta Wiazemsky bundelde haar ervaringen en resultaten van het project ‘KIJK’ in een boek. 'KIJK' wordt ondersteund door het Museum Dr. Guislain, het PC Dr. Guislain, Stad Gent en Arts in Society Award.

Lezingszaal in het Museum Dr. Guislain  Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent 
+
11 oktober 2018 -

'O.T. een onvoltooide tijd' in expo PASSAGE I

Ontdek tijdens de expo PASSAGE I de installatie O.T. een onvoltooide tijd. Deze installatie werd gerealiseerd door de jonge kunstenaar Bram Van Breda in samenwerking met De Loodsen in Antwerpen. Zij zetten samen het KoeNST project op met steun van Arts in Society Award. 

blancooo, Bleekhofstraat 4, 2018 Antwerpen