Menu

Help jij WZC Ter Burg ?

WZC Ter Burg zoekt één of meerdere beeldende kunstenaars om samen met bewoners en medewerkers de tentoonstelling “Schatten van Ter Burg” te maken.
Met de tentoonstelling “Schatten van Ter Burg” wil WZC Ter Burg een unieke, participatieve, opmerkzame tentoonstelling in huis opstellen.

Elke medewerker zal persoonlijke gesprekken aangaan met twee bewoners om hun ‘schat’ te definiëren.
Wat is voor hem/haar belangrijk?
Wat dragen ze al heel lang mee?
Waar dromen ze nu nog van?
De schatten kunnen zijn: plaatsen, personen, spullen, ideeën, hobby’s, …

WZC Ter Burg zoekt één of meerdere beeldende kunstenaars die in samenwerking met de duo’s de schatten zal vormgeven om er een permanente tentoonstelling van te maken.

De uitdagingen

WZC Ter Burg wil blijvend werken aan een warme thuis voor haar bewoners. Een belangrijk aspect daarvan is het contact met de hulpverleners. Met dit project willen we medewerkers uitdagen om écht contact te maken met de bewoners, ook met de bewoners waarbij de communicatie moeilijk verloopt.

We zijn ondertussen een groot huis geworden met bijna 180 bewoners en bijna 90 werknemers, met verschillende uurroosters. Het zal dus een groot project worden, waarbij de werking tijd vrij zal moeten geven aan medewerkers om de nodige gesprekken te voeren. Ook de contacten samen met de kunstenaar(s) zullen op verschillende tijdstippen van de dag gebeuren.

De kunstenaar(s) willen we uitdagen om samen met de bewoners en medewerkers zo een grote tentoonstelling te maken over verschillende en soms ook soortgelijke onderwerpen en er toch een mooi geheel van te maken.

Doelgroep

Kwetsbare ouderen -

de organisatie

WZC Ter Burg Leuvensesteenweg 653 1930 Nossegem www.terburg.be

Contactpersoon

Iris Hertsens iris.hertsens@terburg.be 027597944

Interesse?

Neem dan contact op met Iris Hertsens van WZC Ter Burg .