Menu

Help jij vzw Binnenstad?

vzw Binnenstad is een non-profit organisatie voor jeugdhulp. We begeleiden kinderen, jongeren (0-25 jaar) en hun gezinnen die leven in verontrustende opvoedingssituaties. Je kan bij ons terecht voor contextbegeleiding, dagbegeleiding in groep, ondersteunende begeleiding en verblijf.
Als je met ons wilt samenwerken dan zou je in contact komen met de kinderen en jongeren die bij ons in de leefgroepen verblijven. Zie het als een gezin waar ze ook naar school gaan (extern), ontbijten, huiswerk maken, spelen en slapen.
Binnen onze organisatie hebben we een atelier- en vrijetijdsmodule. Het is een ontmoeting- en activeringsplek waar we diverse projecten, thema’s en workshops aanbieden. We nemen de kinderen en jongeren mee op een uitdagende tocht vol creativiteit en plezier.
We zijn op zoek naar kunststudenten die een project willen opstarten met onze kinderen en jongeren.
Heb je zin om je eigen expertise, of met andere kunstenaars, te delen met enthousiaste kinderen en jongeren? Vind je het een uitdaging om onze kwetsbare doelgroep in hun eigen kracht te helpen zetten? Elke jongere of kind de kans geven om de wereld van de kunsten te ontdekken? Dan zijn we op zoek naar jou!
Het mogen losstaande workshops zijn of een langer project, in een bepaald thema en/of binnen alle creatieve domeinen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en we staan zeker klaar om samen na te denken en ondersteuning te bieden.

De uitdagingen

We werken met een kwetsbare doelgroep die soms moeilijk hun weg kunnen vinden in de reguliere samenleving. We gaan daarom uit van de intrinsieke motivatie van het kind of de jongere. Ze mogen geen druk voelen om te presteren en moeten zichzelf kunnen zijn. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat de kinderen en jongeren positieve ervaringen opdoen.
Om al onze kinderen te laten participeren werken we samen met vrijwilligers. Elke vrijwilliger vertrek vanuit zijn/haar passie, ervaring of talent. Vrijwilligers zijn ook een belangrijke schakel om de stereotypering, het hokjes denken en de beeldvorming te helpen ombuigen om zo het solidariteitsgevoel te bevorderen.

Doelgroep

Jongeren in problematische leefsituaties - Jeugdzorg, kwetsbare kinderen en jongeren (eigen keuze)

de organisatie

vzw Binnenstad Wijngaardplein 1 8000 Brugge www.binnenstad.be (onder constructie, bij vragen zijn we zeker bereikbaar)

Contactpersoon

Sofie Schoonbaert sofie.schoonbaert@binnenstad.be 0499/90.32.33

Interesse?

Neem dan contact op met Sofie Schoonbaert van vzw Binnenstad.