Menu

Over

Arts in Society Award is een samenwerking van de coöperatie Cera, kenniscentrum Dēmos en acht kunsthogescholen: KASK & Conservatorium / School of Arts HoGent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, LUCA School of Arts, PXL-MAD School of Arts, RITSC, Koninklijk Conservatorium Brussel en Sint Lucas Antwerpen.

Arts in Society Award is een projectoproep waarmee we jonge kunstenaars uit diverse disciplines stimuleren om een participatief kunstproject te ontwikkelen dat inspeelt op een maatschappelijke uitdaging. En dit in samenwerking met een partnerorganisatie die vanuit haar dagelijkse werking in contact is met mensen in een kwetsbare positie.

De projectoproep wordt jaarlijks gelanceerd bij het begin van het academiejaar. De projectvoorstellen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Voor de weerhouden projecten is er een werkingsbudget dat wordt uitbetaald na realisatie van het project.

Om een idee te krijgen van de laureaten en projecten van de vorige edities, klik hier.

jongen voor spandoek met logo van Cera

Cera

Arts in Society Award is een initiatief van Cera. Met zo’n 400.000 vennoten is Cera de grootste coöperatie van België. Cera brengt mensen, middelen en organisaties samen, bundelt krachten, neemt initiatieven en realiseert waardevolle projecten met een duidelijk doel: samen investeren in welvaart en welzijn.

 

Cera gelooft in het belang en de verbindende kracht van kunst voor de samenleving. Daarom geeft Cera de weerhouden projecten van Arts in Society Award een financieel duwtje in de rug.

 

Wil je meer weten over de andere projecten van Cera? Of wil je graag deel uitmaken van Cera?

Check www.cera.coop
sessie inspiratienamiddag Demos Raisa Vandamme

Dēmos

Cera schakelt voor Arts in Society Award de expertise in van Dēmos. Dēmos is als kenniscentrum actief in het Vlaams Participatiedecreet. Medewerkers van Dēmos zetten in op het vernieuwen en verdiepen van de participatie van kansengroepen aan cultuur, jeugd en sport. Met onder meer verdiepingstrajecten, artikels, het P-Kaffee,... streven ze naar een meer open, inclusieve en democratische samenleving.

 

Dēmos heeft heel wat knowhow in huis over participatieve kunstpraktijken. Bij Dēmos werkt Ann Van de Vyvere onder meer aan de Arts in Society Award. Deelnemers van dit project kunnen bij Ann terecht via info@artsinsocietyaward.be met al hun inhoudelijke en praktische vragen.

 

Wil je meer weten over Dēmos?

Check www.demos.be