Menu

Vind je partnerorganisatie

Nog op zoek naar een geschikte partnerorganisatie?

Hieronder vind je enkele zoekertjes van organisaties terug. Ga je graag in op een van deze voorstellen? Neem dan contact op met de organisatie in kwestie!  

Niet gevonden wat je zocht? Geen nood, op www.desocialekaart.be, www.netwerktegenarmoede.be en www.cera.coop kan je zoeken naar organisaties in je buurt.

Wil je samenwerken met een jonge kunstenaar?

Werk je voor een organisatie die in haar dagelijkse werking in contact staat met mensen in een kwetsbare positie? Heb je een suggestie voor een participatief kunstenproject en wil je jonge kunstenaars inspireren? Of wil je organisatie graag samenwerken met een kunstenaar?

Plaats je zoekertje
WZC Ter Burg zoekt één of meerdere beeldende kunstenaars om samen met bewoners en medewerkers de tentoonstelling “Schatten van Ter Burg” te maken.
Met de tentoonstelling “Schatten van Ter Burg” wil WZC Ter Burg een unieke, participatieve, opmerkzame tentoonstelling in huis opstellen.

Elke medewerker zal persoonlijke gesprekken aangaan met twee bewoners om hun ‘schat’ te definiëren.
Wat is voor hem/haar belangrijk?
Wat dragen ze al heel lang mee?
Waar dromen ze nu nog van?
De schatten kunnen zijn: plaatsen, personen, spullen, ideeën, hobby’s, …

WZC Ter Burg zoekt één of meerdere beeldende kunstenaars die in samenwerking met de duo’s de schatten zal vormgeven om er een permanente tentoonstelling van te maken.
WZC Ter Burg Nossegem
Talent in Beweging is een multicultureel artistiek en solidair netwerk van vrijwilligers dat zijn kritische stem wil laten horen en bezorgdheden betreffende de sociale leefomgeving uitdrukken via kunst, fotografie, schrift, e.d. Momenteel wordt er gewerkt rond het thema 'water'. Het project wordt geleidelijk opgebouwd en zal resulteren in een expo in 2019. We willen de link maken naar 'contestatie', 'grondrechten', 'duurzaamheid' en zoeken een kunstenaar om dit (samen) verder uit te werken. Er wordt bv. gedacht aan een maquette of montage met recuperatiemateriaal, een imaginaire wereld? Alles ligt open!
Talent in Beweging/ de Buurtwinkel vzw Brussel
Carlos RAMIREZ is een kunstenaar die geniet van zijn artistieke vrijheid en in de vorm van projecten mensen samenbrengt. Met dit project en met het publiek van Voyaach willen we dit delen in het kader van gemeenschapsinitiatieven, iedereen heeft een ervaring met of zonder papieren.
Onder het thema "Met 100 papers" Organiseren we recyclingworkshops en collages in 3 keer. De groepen komen samen en laten de organisatoren en de creatieve productie eindigen met een tentoonstelling met de deelnemers.

KWB Brussel
We zoeken naar jonge kunstenaars om met onze senioren op een inventieve wijze onze werking en projecten bekend te maken bij een breder publiek. Hoe geïsoleerde senioren stimuleren om hun weg te vinden naar het dienstencentrum, anders dan de geijkte kanalen zoals flyers, maar een meer persoonlijke en innoverende wijze?
We hebben nog projecten die in aanmerking komen voor deze oproep, waaronder Caravan. Heb je interesse, neem contact met ons op, of vind ons op Facebook (MIRO LDC).
LDC Miro - vzw LD3 Vorst
Forward - muzikaal participatieproject met en door mensen met een psychische kwetsbaarheid
't Vooruitzicht is een cliënt gestuurd ontmoetingscentrum, uitnodigend en laagdrempelig waar bezoekers vrijwillig, zonder enige verplichting deelnemen aan diverse activiteiten. Onze bezoekers zijn mensen met psychische gezondheidsproblemen vanuit de ruime regio Geel.
Het ontmoetingscentrum wil een stimulerende uitvalsbasis of springplank naar andere activiteiten in de maatschappij. Aan de hand van projectmatige samenwerkingen en participatieve projecten zoeken we naar competenties bij onze cliënten. Door co-creatie bieden we cliënten de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en perspectieven om deze verder te ontwikkelen.
Na enkele succesvolle theater- en kunstprojecten willen we de muzikale talenten ontdekken en een stap vooruit (forward ) laten zetten in hun muzikale en persoonlijke ontwikkeling.
’t Vooruitzicht Geel
Betaalbaar wonen wordt voor veel Brusselaars steeds moeilijker, en tegelijkertijd staan er vele vierkante meters gebouw gewoon leeg. Daarom ontwikkelden wij de WoonBox, een set van een aantal standaardpanelen die op enkele dagen tijd tot een 1-, 2- of 3-kamerwoning kan omgevormd worden, en geplaatst wordt in een leegstaand kantoorgebouw. Zo kunnen families met een laag inkomen gedurende een aantal jaar kwalitatief en goedkoop wonen, en worden zij tegelijkertijd begeleid richting een stabielere huisvesting.

Voor dit project zoeken wij een student architectuur, urbanisme, technisch tekenaar, of... die de WoonBox virtueel op verschillende mogelijke locaties kan visualiseren, en zo een portfolio kan creëren met 2D-simulaties en technische tekeningen.

Ben jij zo iemand? Laat het ons snel weten!
Samenlevingsopbouw Brussel Sint-Jans-Molenbeek
Gevonden
SwotMobiel is een solidair mobiel woonproject voor en door een groep van 8 thuisloze mannen in Brussel, dat inzet op het creëren van een alternatief woonmodel: op een braakliggend terrein in Brussel worden samen met de toekomstige bewoners 8 mobiele woonunits opgebouwd rond een collectieve ruimte. Doorheen het hele project staat het co-creatieproces centraal, en werken bewoners, begeleiders, architecten, studenten, interieurvormgevers én buurtbewoners nauw samen.

Voor dit project zoeken we 2 creatievelingen met een bepaalde expertise:
- Op zeer korte termijn (november 2018) zoeken we iemand met een achtergrond in de architectuur of interieurdesign die handig is in het bouwen van maquettes of kijkdozen. Voor elk van onze toekomstige bewoners willen we immers een 3D-voorstelling maken van hun toekomstige woning en de gewenste interieurinrichting. Aan de hand van reeds gemaakte moodboards en eventueel een individueel gesprek met elke bewoner, moet je in staat zijn een simpele maar correcte maquette te in elkaar te steken. De maquettes zullen gekoppeld worden aan audioverhalen waarin de bewoners vertellen over hun huidige woonsituatie.

- Op langere termijn en voor een bredere opdracht zoeken we een webdesigner/grafisch vormgever die een online toolbox kan creëren waarin de gebruikte methodes en verkregen inzichten uit het project op een interactieve manier worden weergegeven op een manier die makkelijk hanteerbaar is voor een breed publiek. De inhoud voor de toolbox wordt door onze medewerkers geleverd, maar de vertaling ervan naar een online visueel en interactief format zou jouw opdracht zijn!
Samenlevingsopbouw Brussel Sint-Jans-Molenbeek
Het Brusselse open kunstenhuis Globe Aroma is een artistieke werk- en ontmoetingsplek waar we nieuwkomers ruimte, tijd en ondersteuning bieden om aan de hand van culturele en artistieke uitwisseling de wereld op zachte wijze te verbeteren.
Een laagdrempelig en warm onthaal in ons huis in het hart van Brussel is essentieel voor de werking. We ontvangen mensen met diverse noden en vragen, die telkens op een andere wijze ontvangen en beantwoord moeten worden. De uitdaging voor de kunststudent(en) is om de missie van onze organisatie visueel te vertalen en daarbij de deelnemers die ons huis regelmatig bezoeken en/of gebruiken en de artistieke ploeg van Globe Aroma te betrekken.
Globe Aroma Brussel
Gevonden
Het Scheldeoffensief wil goesting en talent voor theater bij mensen met een beperking in de ruime omgeving rond Gent opsporen, uitdagen en tonen aan een breed publiek. Naast een doorlopend en laagdrempelig theateratelier maakt Het Scheldeoffensief inclusieve theatervoorstellingen voor een breed publiek. We zoeken gedreven bachelor- of masterstudenten drama, muziek, audiovisuele kunsten of textielontwerp die zich hierdoor aangesproken voelen en met onze diverse spelers aan de slag willen gaan.
Het Scheldeoffensief Merelbeke